Vă propunem un nou instrument dedicat tinerilor - o viitoare platformă care care va reuni companii din domeniul noilor tehnologii și tineri cu pregătire și competențe în domeniul IT, aflați în cautarea unui loc de muncă.

DJST Brașov este partener într-un proiect de parteneriat strategic finanțat în cadrul Acţiunii Cheie 2 (KA 2), Programul ERASMUS+. Proiectul ”Innovation for Youth Employability & Self-employment” (Nr. proiect: 2017-1-RO01-KA205-036829) este inițiat de CREATOR EUROPEAN CONSULTANTS S.R.L. din Slatina în parteneriat cu organizații și instituții din patru țări (ARID Polonia, NETT FORMACION S.L. Spania, Direcția pentru Sport și Tineret Brașov, ISTITUTO COMPRENSIVO STATALE B. LORENZI FUMANE VR Italia). 

Proiectul vizează îmbunătățirea calității serviciilor de ocupare a forței de muncă în rândul tinerilor în cadrul rețelelor de parteneriat transnațional pe o periodă de 2 ani. Este vorba despre construirea unei baze de date la nivel european cu instrumente relevante on-line pentru lucrătorii de tineret, agenții de ocupare a forței de muncă, asistenții sociali și voluntarii care se ocupă zilnic de tineri aflați în căutarea activă a unui loc de muncă.

Unul dintre obiectivele specifice este implementarea în trei dintre țările partenere (România, Polonia, Italia) a unui instrument de mediere deja dezvoltat și implementat cu succes de organizația spaniolă (NETT FORMACION S.L. - http://nettformacion.com/) și anume TALENTic* -  http://www.talentic.net/

Activități conexe: Prezentarea platformei TALENTic în fiecare țară, traducerea și implementarea platformei care reunește companii din domeniul noilor tehnologii și tineri cu pregătire și competențe în domeniul IT.

Beneficiari direcți: cei 3 parteneri internaționali implicați în proiect; Beneficiari indirecți: minim 800 de tineri și 40 de companii IT din cele 4 țări participante.

*TALENTic.net este o comunitate de talente digitale, unde tinerii își pot crea un CV online, într-un mod creativ, care cuprinde abilitățile digitale, își pot distribui portofoliul în lumea digital, pot contacta alte talente digitale și accesa oferte de muncă: https://youtu.be/WiUFLf2ABCc

Dorim să replicăm acest exemplu de bună practică și în România și de aceea avem nevoie de sprijinul angajatorilor din domeniul IT pentru înscrierea companiilor în vitoarea bază de date cu oferte de locuri de muncă.

Invităm companiile să se alăture demersului nostru prin declararea disponibilității (ceea ce nu implică eforturi sau cheltuieli ) în legătura cu participarea la viitoarea platformă - printr-un mesaj la adresa djst.brasov@mts.ro