Școala de vară 2018

Ministerul Tineretului și Sportului organizează în perioada iulie - septembrie 2018, proiectul Școala de vară 2018 - Program național de formare.  Proiectul este structurat pe 5 module și se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-35 ani. Județului Brașov i-au fost repartizate 8 locuri astfel:

Modulul 1- Participarea la viața societății prin voluntariat - 2 locuri
Loc de desfășurare: Centrul de Agrement Poiana Pinului
Perioada de desfășurare:10-16.08.2018

DJST Brașov - partener în proiectul ”Innovation for Youth Employability & Self-employment” finanțat prin programul Erasmus+

INNOVATION FOR YOUTH EMPLOYABILITY & SELF EMPLOYMENT este un proiect de parteneriat strategic finanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene, în cadrul Acţiunii Cheie 2 (KA 2), inițiat de CREATOR EUROPEAN CONSULTANTS S.R.L. din Slatina în parteneriat cu organizații și instituții din alte trei țări (NETT FORMACION S.L. din Spania, STOWARZYSZENIE ARID din Polonia și ISTITUTO COMPRENSIVO DE LA CONOSCENZA LORENZ FUMANE din Italia și DIRECȚIA JUDETEANĂ PENTRU SPORT ȘI TINERET Brașov).

Concurs Local Proiecte 2018 - Etapa de verificare a conformității administrative, Etapa de verificare a eligibilității

Rezultatele preliminare ale etapei de verificare a conformității administrative sunt prezentate in documentele atasate. În termen de 5 zile lucrătoare de la data publicării raportului preliminar al etapei de verificare administrativă, solicitanții ale căror documente au fost declarate incomplete au posibilitatea de a le completa. Completările solicitate se transmit în original, copie conformă cu originalul sau scanate, după caz cu respectarea prevederilor art. 7 alin. (1) și (3) din Metodologie. 

Următoarele etape din calendarul Concursului Local de Proiecte:

MTS: Întrebări și răspunsuri - CONCURSUL NAȚIONAL/ LOCAL DE PROIECTE DE TINERET

1. Vă rugăm să ne explicați concret ce anume înțelegeți din această solicitare care se regăsește in Metodologia pentru Concursul național de proiecte de tineret la articolul 4, alin (2):

a) ”au menționate în Extrasul din Registrul Special al Asociațiilor și Fundațiilor, regulamentul intern de organizare și funcționare tipurile de activități pentru tineret pe care urmează să le desfășoare prin proiect”.
Nelămuririle noastre sunt două:

Rezultatele studiului TÂNĂR ÎN BRAȘOV

analizaVă prezentăm rezultatele analizei de nevoi ale tinerilor din județul Brașov, realizată de Brandberry SRL pentru DJST Brașov. Aspectele urmărite au fost: * percepția calității vieții * percepții privind situația economică și intenții antreprenoriale * încrederea în politică/politici, implicarea civică * educație,muncă și servicii pentru tineri *așteptări,stil de viață, timp liber * mobilitate * priorită

Metodologii - finantare MTS 2018

1. OMTS 114/2018 – Ordin pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea, funcționarea și finanțarea centrelor de tineret în cadrul Programului de centre de tineret

2. OMTS 120/2018 – Ordin privind aprobarea Metodologiei pentru organizarea de proiecte proprii

3. OMTS 121/2018 – Ordin privind aprobarea Metodologiei pentru Concursul național/ local de proiecte de tineret, respectiv pentru Concursul național de proiecte studențești

OMTS 114.2018 P1

Tânăr în Brașov

2017 s-a încheiat recent și acum la mijlocul lunii ianuare 2018 suntem la momentul evaluărilor și planurilor de viitor. Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor reale ale grupului nostru țintă – tinerii din județul Brașov, prin proiecte relevante, utile și sustenabile, v-am pregatit un sondaj care ne va ajuta să identificăm, inventariem și înțelege cât mai bine aceste nevoi.

Subscribe to Tineret